Cap de setmana de protestes al carrer

El transvasament de l'Ebre, la LOMCE i el dret a l'autodeterminació en seran els temes principals.
Manifestants en contra del transvasament
Manifestants en contra del transvasament

Barcelona, Tarragona i Brussel·les són els punts calents d’un altre cap de setmana de manifestacions que volen evidenciar la discomformitat del poble català amb les polítiques provinents tant de l’Estat com de la Generalitat. Educació, Pla Hidrològic i autodetermionació són els temes a reivindicar.

Aquest dissabte tindrà lloc la gran manifestació com a colofó de la setmana en lluita, convocada pels docents d’arreu de l’Estat. L’acte reivindicatiu es durà a terme a la plaça Universitat a partir de les 17h i es reclamarà la no aplicació de la LOMCE, una declaració formal d’insubmissió per part de la Conselleria d’Ensenyament, unes condicions laborals adequades per als docents, la no aplicació de la LEC i la retirada del Decret de provisió i plantilles per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana.

Diumenge, Tarragona serà l’escenari de la manifestació per dir no al (Pla Hidrològic Nacional PHN). La marxa, que es preveu històrica, s’iniciarà a les 11:30h al Col·legi de Sant Jaume d’Enveja i partirà cap a Deltebre. S’espera la participació multitudinària de polítics catalans com Oriol Junqueras, Pere Navarro, Joan Herrera, David Fernández, Jordi Turull o Ramón Tremosa.

El mateix diumenge, Brussel·les acull una manifestació a les 11h a favor del dret a l’autodeterminació de les nacions sense estat. La iniciativa l’ha dut a terme l’ICEC (Comissió Internacional dels Ciutadans Europeus) i comptarà amb la presència de ciutadans de Catalunya, Euskal Herria, Galícia, Escòcia, Flandes, el Quebec o el Kurdistan. S’exigirà l’aplicació de l’article primer del pacte internacional dels drets civils que expressa que “tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació” i es reclamarà el dret a exercir la democràcia, a votar.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari