S’acosta un llarg estiu

No entra cap promoció al Cos de Bombers de la Generalitat des del 2009
bombers
bombers

La calor, que enguany s’ha encaparrat en transformar l’hivern en primavera, amenaça amb deixar les mancances del cos de Bombers a la vista de tothom, i de pas, de fer posar vermella -de vergonya- la cara d’algun càrrec del Departament d’Interior.

Des del 2009 no entra cap promoció al Cos de Bombers de la Generalitat. Des d’aleshores, entre baixes per jubilació, per segona activitat o per defunció la plantilla, de 2.500 efectius, s’ha aprimat en unes 270 persones. A raó d’una cinquantena per any. Ja han començat les mobilitzacions i les negociacions posteriors amb Interior. De moment, la manca d’acord entre les parts fa que alguns bombers augurin, a més d’un increment del to de les protestes, un estiu que se’ls farà molt llarg, per l’increment d’hores de treball i pel risc de no poder complir amb tots els protocols de seguretat durant les sortides que efectuïn.

Calaf (Bages) ja ha patit l’incompliment de la cartera de serveis de la Generalitat, que obliga els Bombers de les poblacions que tenen parcs professionals a personar-se al lloc de l’accident en 20 minuts o, en cas d’incompliment, algú del Cos ha d’avisar l’Ajuntament. Com que un dels parcs principals de l’àrea, a Manresa, estava sota mínims i a Calaf només hi havia dos bombers (se’n necessiten 3 per poder obrir) els dos bombers de Calaf es van desplaçar a treballar a la capital de Bages, de manera que el parc del municipi de l’Anoia, aquell dia va haver d’abaixar la persiana per manca de personal. Aquell dia, un foc va destruir una propietat al municipi de Calaf. La dotació que vingué de Manresa va trigar més de vint minuts a arribar. Per sort, no hi va haver víctimes.

Pitjor va ser un cas ocorregut la matinada del 7 al 8 de març, quan es va declarar un foc d’habitatge a Montcada i Reixac que va acabar amb un mort i un bomber ferit per cremades. Les dotacions d’ajuda van arribar tard perquè s’havia declarat a la mateixa hora un incendi a Santa Coloma. La manca d’efectius fa que la simultaneïtat de serveis perfori sense contemplacions la xarxa de rescat dissenyada per Interior.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides