Guia de les primeres primàries obertes a Barcelona

El candidat del PSC a l'alcaldia es tria a 30 punts de la ciutat amb un sistema de doble volta
psc primaries
psc primaries

Calen cinc requisits per participar com a votant en les primeres primàries obertes a Barcelona, les que ha convocat el Partit dels Socialistes de Catalunya per a demà, 29 de març: tenir més de 16 anys, estar censat a la capital catalana (i mostrar el DNI o el document del padró), haver-se registrat (cosa que es pot fer el mateix dia de la votació), haver pagat un euro i signar l’ideari socialista (“Em reconec en els valors progressistes i d’esquerres de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat, fraternitat i pau, i participo en el procés d’elecció del candidat o candidata del PSC a l’Ajuntament de Barcelona per tal de contribuir al seu èxit electoral”).

A partir d’aquí, es tria entre Jordi Martí, Carmen Andrés, Rocío Martínez-Sampere, Jaume Collboni i Laia Bonet. Es tracta d’una votació presencial que tindrà lloc aquest dissabte, entre les 10.30 i les 19 hores, a 30 punts de Barcelona, amb un mínim d’un per districte. L’elecció es regeix per un sistema de doble volta, excepte si en la primera votació un candidat aplega el 40% dels vots i avantatja en 10 punts el segon. A la segona volta, en tot cas, només hi concorrerien les dues candidatures més votades en primera instància.

La cursa dels candidats
Tots cinc candidats han superat diverses fases per arribar a la cita del 29 de març. En primer lloc, una presentació d’avals amb data límit a l’1 de març. Posteriorment, si havien complert els requisits, els precandidats han esdevingut candidats el passat dia 8. La campanya de tots ells ha començat el 10 i dura fins demà. Si cal una segona volta, es tornarà a votar el 5 d’abril. Aquest dissabte, a les 20.30 hores, se sabrà qui ha rebut més suports.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari