Guia de les primeres primàries obertes a Barcelona

El candidat del PSC a l'alcaldia es tria a 30 punts de la ciutat amb un sistema de doble volta
psc primaries
psc primaries

Calen cinc requisits per participar com a votant en les primeres primàries obertes a Barcelona, les que ha convocat el Partit dels Socialistes de Catalunya per a demà, 29 de març: tenir més de 16 anys, estar censat a la capital catalana (i mostrar el DNI o el document del padró), haver-se registrat (cosa que es pot fer el mateix dia de la votació), haver pagat un euro i signar l’ideari socialista (“Em reconec en els valors progressistes i d’esquerres de llibertat, igualtat, justícia, solidaritat, fraternitat i pau, i participo en el procés d’elecció del candidat o candidata del PSC a l’Ajuntament de Barcelona per tal de contribuir al seu èxit electoral”).

A partir d’aquí, es tria entre Jordi Martí, Carmen Andrés, Rocío Martínez-Sampere, Jaume Collboni i Laia Bonet. Es tracta d’una votació presencial que tindrà lloc aquest dissabte, entre les 10.30 i les 19 hores, a 30 punts de Barcelona, amb un mínim d’un per districte. L’elecció es regeix per un sistema de doble volta, excepte si en la primera votació un candidat aplega el 40% dels vots i avantatja en 10 punts el segon. A la segona volta, en tot cas, només hi concorrerien les dues candidatures més votades en primera instància.

La cursa dels candidats
Tots cinc candidats han superat diverses fases per arribar a la cita del 29 de març. En primer lloc, una presentació d’avals amb data límit a l’1 de març. Posteriorment, si havien complert els requisits, els precandidats han esdevingut candidats el passat dia 8. La campanya de tots ells ha començat el 10 i dura fins demà. Si cal una segona volta, es tornarà a votar el 5 d’abril. Aquest dissabte, a les 20.30 hores, se sabrà qui ha rebut més suports.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides