L’empresari Gustavo Buesa té la mà molt llarga

L'empresa GBI Services SA ha pagat més de 200.000 euros a societats de Jordi Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès
gustavo buesa
gustavo buesa

En l’acte del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz on s’imputa l’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals es fa esment d’un llistat de 17 empreses que, en els exercicis compresos entre els anys 2004 i 2012, haurien fet importants pagaments a diverses societats controlades per aquesta parella. Tot i que el magistrat no n’especifica les quantitats, en tots els casos es tracta d’imports superiors als 200.000 euros.

De les 17 empreses que van pagar suposats “serveis professionals” al fill primogènit del Molt Honorable n’hi ha una que, aquests dies, està precisament d’actualitat. Es tracta de la companyia GBI Services SA, amb seu a Lloret de Mar i que presideix l’empresari Gustavo Buesa Ibáñez. Aquest és un nom a retenir perquè, sens dubte, donarà molt que parlar en les setmanes a venir.

L’abocador de Vacamorta
Gustavo Buesa Ibáñez ha construït, des de Lloret, un imperi empresarial dedicat a la recollida i al tractament de deixalles urbanes i industrials. Controla una trentena de societats que s’encarreguen de la neteja de diversos municipis i de la gestió d’abocadors de residus. Apareix involucrat en el sumari del cas Clotilde, pel qual està imputat l’exalcalde de Lloret i diputat al Parlament de Catalunya Xavier Crespo, que li va adjudicar, de pressa i corrents, el contracte de recollida d’escombraries i neteja d’aquesta ciutat per un import de 80 milions d’euros.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari