Una imputada menys a les Corts Valencianes

Milagrosa Martínez, processada en el cas Gürtel, renuncia a l'escó però no a l'alcaldia de Novelda
milagrosa martinez soraya
milagrosa martinez soraya

Milagrosa Martínez, alcaldessa de Novelda, exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes, processada en la peça de Fitur en el marc del cas Gürtel, ha deixat aquest divendres el seu escó. La seva dimissió es produeix després que el Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular de la Comunitat Valenciana nomenés aquest dijous una instructora per estudiar la situació de Martínez i fer una proposta a aquest organisme. L’Ajuntament de Novelda ha confirmat que Milagrosa Martínez continuarà com a alcaldessa “per responsabilitat” amb els seus votants.

El passat 19 de febrer es va conèixer que el judici per la peça 3 del cas Gürtel, que ha investigat suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009, arrencarà el 31 de març amb la previsió que s’allargarà fins a mitjans d’octubre. La causa es va instruir al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en incloure la presència de dues aforades per la seva condició de diputades, Angélica Such i Milagrosa Martínez, totes dues per la seva etapa com a conselleres de Turisme. Martínez, en concret, s’enfronta a una pena de fins a 11 anys de presó i 34 d’inhabilitació per a l’ocupació de càrrecs públics.

La renúncia de Milagrosa Martínez com a diputada redueix a sis els parlamentaris que el PP té imputats a les Corts Valencianes, i comporta la quinzena substitució a la bancada popular des del començament d’aquesta legislatura, el juny de 2011. Enguany, abans que Martínez, havien dimitit Luis Ibáñez i Angélica Such.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides