Mas canviaria la consulta perquè Rajoy l’acceptés

Els diputats convergents a Madrid asseguren que hi haurà referèndum el 9-N, però els d'Unió ho neguen
Sense títol
Sense títol

Les dues preguntes que Artur Mas va pactar amb Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa per Catalunya per a la consulta del 9 de novembre del 2014 tindrien data de caducitat si el president espanyol, Mariano Rajoy, accepta la proposta que els ha remès el president de la Generalitat. Segons Vozpopuli, Mas ha explorat noves vies per tirar endavant amb el procés sobiranista mitjançant un seguit de comunicacions amb la Moncloa que plantegen, fins i tot, canviar les preguntes de la consulta.

Si Rajoy acceptés la proposta, cosa poc probable, la iniciativa de Mas obriria una fractura amb Esquerra, formació que va apostar per l’aprovació de dues preguntes en lloc d’una i principal aliat polític del president de la Generalitat en el procés sobiranista. Si la resposta fos negativa, l’estratègia de Mas consistiria a cercar arguments legals per debilitar els recursos que es presentin contra la Llei de Consultes al Tribunal Constitucional.

Discrepància a CiU
El diferent parer dels parlamentaris de Convergència i d’Unió a Madrid pel que fa a la votació del 9 de novembre es posa de manifest als passadissos del Congrés dels Diputats. La major part dels representants de Convergència asseguren rotundament que la consulta es durà a terme, mentre que tots els d’Unió ho neguen.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari