Oriol Pujol és imputat per suborn en el cas de les ITV

El jutge veu indicis racionals que va exigir 30.000 euros per votar al Parlament a favor de la trama
Oriol Pujol entrant al jutjat
Oriol Pujol entrant al jutjat

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat per presumpte delicte de suborn el diputat de CiU al Parlament català Oriol Pujol, a la seva dona, Anna Vidal, i als empresaris Sergi Alsina i Ricard Puignou en el marc del cas de la suposada trama per a la concessió irregular d’ITV.

El magistrat Enric Anglada ha decidit, després d’escoltar aquest dimarts a les parts, “la continuació del present procediment” dins de la investigació de les ITV, on Oriol Pujol ja estava imputat per presumpte tràfic d’influències.

El jutge ha acceptat la petició de la Fiscalia i ha citat aquests quatre imputats, i també ha convocat sis persones com a testimonis, inclòs qui era encarregat de la Generalitat per a la negociació de les ITV, Josep Tous.

El jutge Anglada sosté que “hi ha indicis racionals” que Oriol Pujol va cometre un delicte de suborn, i al·ludeix l’escrit del fiscal anticorrupció Fernando Maldonado que considera que el polític va exigir 30.000 euros a Puignou per votar al Parlament a favor dels interessos de l’empresari en la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial del 2008.

El fiscal, basant-se en informes del Servei de Vigilància Duanera, sosté que Oriol Pujol va executar les pretensions de Puignou “valent-se del seu càrrec en benefici propi i traint l’interès públic”. Ho va fer, presumptament, a través de l’empresari ja imputat Sergi Alsina, amic personal del polític, per fer que el grup de CiU al Parlament presentés esmenes a la llei a petició de Puignou, gestions per les quals, presumptament, va cobrar.

Puignou presumptament va pagar per això 80.000 euros l’any 2008 a Alsina, mentre que el suposat abonament a Oriol Pujol “pels serveis prestats” es va efectuar a través d’una mercantil de la seva dona.

El magistrat encara no ha fixat una data per a les declaracions dels imputats però, segons informen fonts judicials, no s’efectuaran abans de Setmana Santa. Es dóna la circumstància que la primera imputació del polític, llavors per tràfic d’influències, es va produir fa justament aquest dimecres un any, el 19 de març de 2013.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari