Ocupació massiva de la seu d’Endesa

L'Aliança contra la Pobresa Energètica exigeix a l'elèctrica que aturi la "política indiscriminada" de talls de subministrament
Endesa ocupada
Endesa ocupada

La seu barcelonina d’Endesa ha estat ocupada aquest dimecres per unes 400 persones que exigeixen a l’elèctrica que aturi els talls de subministrament a les persones en risc d’exclusió social. Sota la denominació Aliança contra la pobresa energètica hi ha una dotzena d’entitats veïnals i socials que demanen a la multinacional que aturi la “política indiscriminada” de talls d’electricitat.

La plataforma assenyala els casos de l’Encarna, que des del juliol de 2013 no pot pagar els rebuts de llum i gas perquè sobreviu amb un sou de 426 euros al mes, i que pateix una malaltia que l’obliga a dormir connectada a una màquina per evitar una mort sobtada. O el del Rafael, a qui Endesa, segons explica l’Aliança, ha tallat la llum aquest febrer, és diabètic i necessita mantenir la insulina a la nevera, a més a més pateix apnea del son i necessita subministrament d’aire forçat a la nit per dormir.

L’Aliança contra la pobresa Energètica assegura que Endesa “no ha mostrat cap interès en facilitar que les famílies que no podien assumir els rebuts poguessin acollir-se a la treva hivernal”, sinó que “ha estat l’única distribuïdora que s’ha mostrat totalment inaccessible a les demandes de la ciutadania i ha tancat els ulls de forma reiterada davant de casos com els de l’Encarna, on hi ha incloses vides en joc”. La plataforma recorda que la multinacional italiana va obtenir 1.879 milions d’euros l’any passat.

Segons l’activista de la PAH, Ada Colau, que s’ha assegut a la taula de negociacions amb la direcció de l’elèctrica, la protesta ja ha aconseguit el primer dels seus fruits, i representants de l’associació es reuniran aquest dijous a les 10h amb la directora d’Endesa a Catalunya.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari