Coca-Cola contracta alhora que acomiada

Presenten dues denúncies contra la multinacional a Inspecció de Treball
Título de la imagen
Título de la imagen

Coca-Cola contracta treballadors eventuals per corregir la manca de producció que té a Espanya, com a conseqüència de les vagues indefinides adoptades pels treballadors d’alguns dels seus centres. El comitè d’empresa de la planta que té la multinacional a Quart de Poblet (València) ha denunciat a Inspecció de Treball la contractació de 25 persones des del 5 de març.

El comitè també denuncia que Coca-Cola “ha negat el seu dret al treball” als treballadors de la planta d’Alacant, de manera que, després d’haver estat tot el febrer de vaga, ara l’empresa “no els deixa produir tot i ser als seus llocs de feina”.

L’altre escrit presentat pel comitè de València a Inspecció denúncia “coacció a treballadors” perquè s’acullin a les condicions ofertes per la l’empresa –baixes voluntàries, prejubilacions i trasllats- per a la seva reestructuració.

De moment però, ni les denúncies, ni les vagues indefinides dels centres de Fuenlabrada, Astúries i Mallorca, ni les crides de les xarxes socials al boicot a Coca-Cola han aturat el full de ruta dissenyat per la direcció. Aquest mateix divendres comença el termini perquè la companyia Coca-Cola Iberian Partners executi l’ERE a la planta embotelladora que té a Fuenlabrada.

El portaveu de CCOO a l’empresa, Juan Carlos Asenjo, ha explicat que “es podrien donar per bones” les dades de Coca-Cola, segons les quals, 172 treballadors -dels 580 que té l’empresa- han acceptat l’ERE proposat per la direcció. Però segons ha detallat el portaveu sindical a l’agència Efe, només un 10% dels treballadors d’industrial han acceptat voluntàriament l’Expedient. “Dels 172, donant per bones les dades, el 90% són comandaments, departaments d’staff, administratius i de l’àrea comercial”, ha conclòs.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari