Fiscalia demana 6 anys de presó per a Francesc Xavier Reinaldos

Felip Puig va fitxar com a càrrec de confiança un imputat que més tard va ser acusat de delictes societaris
Francesc Xavier Reinaldos
Francesc Xavier Reinaldos

Francesc Xavier Reinaldos forma part del consell nacional de Convergència (CDC), ha estat primer tinent d’alcalde de Rubí i, des del març passat, exerceix com a adjunt al cap de gabinet del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. Fins aquell moment, Reinaldos, economista de professió, s’havia dedicat a l’empresa privada com a assessor mediambiental de Petra Consultoria, propietat de Joan Franquesa, exvicepresident del Barça, i amb anterioritat, del 1994 al 2006, havia estat gerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès i director de la seva secció de crèdit. Precisament, un grup d’exsocis cooperativistes s’ha querellat contra Reinaldos per conduir aquesta històrica entitat a la desaparició.

Quan Felip Puig va incorporar-lo el març passat com a càrrec de confiança al departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Reinaldos ja estava imputat i, quatre mesos després, el fiscal demanava per a ell, així com per a Albert Pinyol, l’exdirector financer de la cooperativa, unes penes de 6 anys de presó pels presumptes delictes societaris de falsedat documental i administració fraudulenta.

En una resolució del 6 de novembre passat, la jutgessa María Teresa Rodríguez, del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Vilafranca del Penedès, declara l’apertura de judici oral, per al qual encara no s’ha fixat data, i disposa severes mesures cautelars per als dos imputats: una fiança de 255.000 euros, per cobrir les possibles responsabilitats contretes amb els set exsocis querellants, i una altra d’1,8 milions d’euros, per a la cooperativa Covides, que es va quedar amb l’antic Celler Cooperatiu de Vilafranca del Penedès i els seus deutes.

No eren beneficis, eren pèrdues
Segons el relat de la fiscalia, Reinaldos i Pinyol suposadament van falsificar els comptes anuals del Celler Cooperatiu corresponents als exercicis de 2003 i 2004, en els quals van presentar uns beneficis de 27.466 i 42.725 euros, respectivament, quan en realitat es van produir unes pèrdues de prop de 3 milions i de més de 700.000 euros en aquells dos anys.

Quan van presentar els comptes, les acusacions i la fiscalia mantenen que els dos imputats presumptament van falsificar documents de l’auditoria i van ocultar informació fiscal rellevant tant al consell rector del Celler Cooperatiu com a l’empresa auditora PricewaterhouseCoopers (PwC) i als organismes d’inspecció de la Generalitat. A sobre, haurien afavorit dos proveïdors, que són pare i fill, en el preu pagat pel raïm que els van vendre i en els interessos pagats pels dipòsits de la secció de crèdit.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 130 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari