Miquel Roca perd el litigi de les ITV

El TSJC anul·la l'ordre de la Generalitat que donava a les antigues adjudicatàries el dret a utilitzar les estacions d'inspecció de vehicles
itv_miquel_roca
itv_miquel_roca

Nova sentència judicial contra la Generalitat pel seu intent de controlar el sector de les ITV, que ha originat un dels escàndols de corrupció política més sonats dels últims anys. La secció cinquena del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acaba d’emetre una resolució –a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE- on s’anul·la l’ordre 468/2010 del departament d’Empresa i Ocupació que desenvolupava alguns aspectes del reglament de la Llei de seguretat industrial.

En concret, aquesta sentència desautoritza la pretensió de la Generalitat de perllongar, per la via dels fets consumats, l’ocupació de les antigues instal ·lacions de les ITV per part de les empreses que n’havien resultat adjudicatàries fa trenta anys però que, en l’actualitat, ja han perdut els drets concessionals, en haver caducat. L’ordre 468/2010 fixava el preu que havien de pagar aquestes empreses (el 2% dels ingressos) per seguir utilitzant les estacions d’inspecció de vehicles, que formalment han passat a ser propietat de la Generalitat.

La directiva de serveis
En el rerefons del conflicte legal hi ha la Directiva de serveis aprovada per la Unió Europea l’any 2006, que estableix la plena liberalització de les ITV. Malgrat que aquesta norma és d’obligat compliment en tot l’àmbit comunitari, la Generalitat s’ha encaparrat a voler controlar i regular el sector a Catalunya, sotmetent-lo a concursos i adjudicacions que, per postres, han estat motiu d’agres picabaralles polítiques i judicials.

En aquesta sentència el TSJC torna a deixar molt clar que la Generalitat no té capacitat per atorgar a dit unes instal·lacions d’ITV ni cobrar-ne un lloguer, tota vegada que la Directiva de la UE ho prohibeix taxativament. A més, recrimina a la conselleria d’Empresa i Ocupació que, a l’hora de reassignar aquestes estacions d’inspecció de vehicles no fes una convocatòria oberta a totes les empreses del sector i optés per renovar els privilegis de les antigues concessionàries.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari