Els poc honorables diputats imputats

La Justícia vincula a Oriol Pujol, Xavier Crespo i Daniel Fernández amb casos de corrupció
oriol_pujol_comradio
oriol_pujol_comradio

Les Corts Valencianes són una vergonya democràtica, amb deu diputats imputats en causes judicials i tres més -incloent-hi el propi president, Vicente Cotino– sota sospita d’estar involucrats en casos de corrupció. Però el Parlament de Catalunya no es queda enrere. Al recinte del parc de la Ciutadella hi ha, actualment, tres diputats imputats, tres més immersos en procediments judicials i dos que han quedat exonerats però sobre els que resta l’ombra del dubte.

La diputada i senadora Alicia Sánchez-Camacho ha cobert d’oprobi la màxima institució de l’autogovern de Catalunya negant-se a comparèixer davant la comissió d’Afers Institucionals del passat dia 29 de gener, on estava citada, en companyia del diputat socialista al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, per donar explicacions sobre la seva involucració en el cas Método 3.

La seva desobediència és el cas més greu d’humiliació a la sobirania del Parlament de Catalunya que ha patit aquesta institució des del seu restabliment, ara fa 34 anys. Per això, els portaveus de CiU i ICV han anunciat que impulsaran la revocació de la diputada Alicia Sánchez-Camacho com a senadora en representació del Parlament.

Tot i que l’Audiència de Barcelona ha arxivat el cas Método 3, després que la diputada del PP pactés el perdó de l’ofès amb l’exdirector de l’agència, Francisco Marco, l’affaire segueix viu als jutjats amb la denúncia presentada per Alicia Sánchez-Camacho contra el setmanari EL TRIANGLE per la difusió del dinar de La Camarga.

El cas de les ITV
Els diputats que estan imputats en processos de corrupció són:

Oriol Pujol, secretari general de CDC (ha abandonat temporalment el càrrec) i expresident del grup parlamentari de CiU, està imputat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un delicte de tràfic d’influències i la Fiscalia Anticorrupció li atribueix un nou delicte de suborn en el cas de les ITV.

Xavier Crespo, exalcalde de Lloret i diputat de CiU, imputat pel TSJC pels delictes de suborn i prevaricació en relació amb la trama de blanqueig de diners de la màfia russa que investiga el jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco (cas Clotilde).

Daniel Fernández, exsecretari d’organització del PSC, imputat pel TSJC per tràfic d’influències en una de les peces separades del cas Mercuri. Se l’acusa de pressionar l’alcaldessa de Montcada i Reixac perquè es contractés Carmina Llumà com a directora dels serveis urbanístics, malgrat que havia estat descartada en la preselecció feta per una empresa de recursos humans.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari