Els ‘homes de negre’ aterren al Grup Godó

El comitè professional de 'La Vanguardia' està preocupat
Título de la imagen
Título de la imagen

El comitè professional de ‘La Vanguardia’ està preocupat. Els «homes de negre» s’han passejat últimament per les diferents redaccions dels mitjans de comunicació del Grup Godó fent una investigació precisa sobre la feina del personal i els mètodes interns de funcionament. Els «homes de negre» són, en aquest cas, els auditors de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Aquesta empresa ve precedida de molt mala fama en el sector periodístic. Quan arriben, per encàrrec de l’empresa, a un mitjà de comunicació això vol dir que, tard o d’hora, hi haurà un expedient de regulació de l’ocupació (ERO). Ho saben molt bé els extreballadors del desaparegut Canal 9 i de la ràdio autonòmica valenciana. PwC va ser l’empresa que va planificar el devastador ERO que, l’any passat, va suposar l’acomiadament d’un miler de treballadors. El Tribunal Superior de Justícia de València el va acabar anul·lant-lo i aquesta va ser l’excusa del president Alberto Fabra pel tancament definitiu de la televisió i la ràdio de la Generalitat valenciana, executat divendres passat.

Protesta contra PWC
Ho saben també molt bé els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio. Per encàrrec de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els auditors de PwC han executat l’última reducció de plantilla que, després d’unes duríssimes negociacions, ha suposat la sortida de 225 empleats. En el decurs d’aquest conflicte laboral, els treballadors de la CCMA es van plantar a les oficines de PwC a la Diagonal de Barcelona i van ocupar el ‘hall’.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari