El 40% dels joves desocupats desisteix

L'índex d'aturats d'entre 25 i 29 anys ha augmentat vint punts des del 2008
Sense títol
Sense títol

Les xifres mostren com la precarietat del mercat laboral colpeja, una vegada més, els joves. Un col·lectiu que veu com en el darrer any s’han disparat els contractes temporals (el 93,5%), a l’hora que ha disminuït la jornada. Menys hores, menys retribució.

L’augment de la població inactiva es deu principalment al “desistiment” dels joves de trobar alguna feina. Segons ha explicat l’autor de l’informe de l’Observatori de l’Emancipació, Joffre López, un 42,4% ocupa el seu temps en ampliar els seus estudis i 38,8% es dedica a altres tasques. “Es converteix en normal que un jove a Espanya hagi d’estar sense feina o marxar a l’estranger”, ha resumit l’autor, per titllar la situació “d’alarmant”.

De la seva banda, el president de l’ens que ha realitzat l’estudi, el Consell de Joventut d’Espanya, Ricardo Ibarra, ha assenyalat que l’índex d’atur dels joves d’entre 25 i 29 anys que es troben sense feina des de fa dos o més anys ha augmentat 20 punts percentuals des del segon trimestre de 2008 fins el mateix període de 2013.

L’índex de desocupats de llarga durada d’entre 16 i 24 anys a Espanya era menor al 5% en el segon trimestre de 2008, enguany raneja el 25%. A la franja dels 25 als 29, si fa cinc anys era lleugerament superior al 6%, actualment s’ha enfilat fins al 30%. Exactament els mateixos percentatges que en les edats compreses entre els 30 i els 34 anys.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.