Coca-cola acapara terres

La compra de grans extensions de territori per a plantacions de sucre ha expulsat comunitats senceres
JJOO
JJOO

«L’espurna de la vida», símbol refrescant d’aquell way of life dels seixanta, il·lumina el món sencer, a excepció de Cuba, Myanmar i Corea del Nord. Segons dades corporatives de Coca-Cola, la població mundial va consumir de mitjana 19,5 litres d’aquesta beguda durant l’any 2010, la qual cosa, extrapolat als 7.000 milions d’éssers humans, exclosos cubans, birmans i coreans, ofereix la portentosa xifra de gairebé 140.000 milions de litres del refresc global beguts al món en un any.

Mèxic, per cert, és el campió mundial del consum de Coca-Cola: ni més ni menys que 151,5 litres anuals per capita, vuit vegades més que la mitjana global. El negoci, doncs, rodó. Els beneficis de la multinacional ascendeixen a 9.020 milions de dòlars. Una altra depredadora del paladar, PepsiCo, no li va a la saga: l’any passat va guanyar 6.180 milions de dòlars amb la venda dels seus variats productes. La primera abasta el 25% del mercat mundial de refrescs; la segona, el 18%.

El sucre és la matèria primera elemental en l’univers de les begudes edulcorades, la rebosteria i els aliments dolços i processats, productes acaparats per Coca-cola, PepsiCo i el tercer gegant del sector, Associated British Foods (ABF). Una llauna de 33 centilitres de refresc conté entre 35 i 45 grams de sucre.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari