Coca-cola acapara terres

La compra de grans extensions de territori per a plantacions de sucre ha expulsat comunitats senceres
JJOO
JJOO

«L’espurna de la vida», símbol refrescant d’aquell way of life dels seixanta, il·lumina el món sencer, a excepció de Cuba, Myanmar i Corea del Nord. Segons dades corporatives de Coca-Cola, la població mundial va consumir de mitjana 19,5 litres d’aquesta beguda durant l’any 2010, la qual cosa, extrapolat als 7.000 milions d’éssers humans, exclosos cubans, birmans i coreans, ofereix la portentosa xifra de gairebé 140.000 milions de litres del refresc global beguts al món en un any.

Mèxic, per cert, és el campió mundial del consum de Coca-Cola: ni més ni menys que 151,5 litres anuals per capita, vuit vegades més que la mitjana global. El negoci, doncs, rodó. Els beneficis de la multinacional ascendeixen a 9.020 milions de dòlars. Una altra depredadora del paladar, PepsiCo, no li va a la saga: l’any passat va guanyar 6.180 milions de dòlars amb la venda dels seus variats productes. La primera abasta el 25% del mercat mundial de refrescs; la segona, el 18%.

El sucre és la matèria primera elemental en l’univers de les begudes edulcorades, la rebosteria i els aliments dolços i processats, productes acaparats per Coca-cola, PepsiCo i el tercer gegant del sector, Associated British Foods (ABF). Una llauna de 33 centilitres de refresc conté entre 35 i 45 grams de sucre.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.