Villalobos va utilitzar el Congrés en benefici del PP

L'exministra és esbroncada pel Fiscal per enviar milers de cartes a afiliats pagades per l'erari públic
José Zaragoza
José Zaragoza

El fiscal del Tribunal Suprem ha titllat d'”improcedent” el fet que la vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Celia Villalobos, hagi utilitzat el franqueig oficial de la Cambra baixa espanyola per enviar milers de cartes a apoderats i interventors del Partit Popular. Encara que el Fiscal ha titllat l’acció d'”improcedent” descarta que hi hagi hagut malversació de fons públics.

L’exministra va enviar l’any passat un mailing massiu per a apoderats del seu partit a càrrec de la butxaca del contribuent. Els demanava suport per al candidat popular en les últimes autonòmiques andaluses, Javier Arenas.

Aleshores, el diputat per Màlaga, Miguel Ángel Heredia, va demanar explicacions al president de la Cambra perquè va considerar que l’acció de la vicepresidenta estava “tan allunyada de la seva funció institucional, ja que es tractaria d’una acció èticament reprovable, en tractar-se de l’ús de fons públics per a finalitats partidistes”.

Villalobos va replicar, després Fiscalia desmuntaria el seu argument, amb el dret dels diputats “a les ajudes, franquícies i indemnitzacions per despeses que siguin indispensables per complir la seva funció”. I va comparar la seva carta del PP amb les felicitacions que s’envien per Nadal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.