El torn de la política

La victòria de Salt atorga a la PAH un paper d'interlocutor amb el Govern
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exhibició de força mostrada a Salt (Girona) per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), on es van aplegar un miler de persones per aturar l’ordre de desallotjament d’un bloc ocupat per a setze famílies, ha servit els seus activistes per reclamar una reunió urgent amb la Generalitat i l’entitat propietària de l’immoble, la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), per negociar el lloguer social de pisos buits per a gent que s’ha quedat sense sostre.

A més de la mobilització, unes 800 persones vingudes de tot Espanya van passar la nit al bloc ocupat. La PAH compta amb la resolució del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg, que para temporalment l’ordre judicial de desnonament. Una mesura cautelar que, segons els activistes, suposa un “toc d’atenció” a les administracions espanyoles i “exigeix un canvi radical en la política de la Sareb”.

Estrasburg ha donat fins a aquest 24 d’octubre perquè el Govern d’Espanya exposi quines són les mesures que les autoritats pretenen implementar per prevenir la vulneració dels articles que defensen el dret a un domicili, i que estan recollits a la Convenció Europea de Drets Humans.

Benet Salellas, advocat de la defensa, ha explicat que el Tribunal demana a l’Executiu de Rajoy que expliqui “quines mesures pensa prendre” amb les persones que viuen al bloc de Salt, si són desallotjades. En qualsevol cas, la resolució europea és un motiu de celebració per a l’advocat, perquè es tracta d’un “precedent” per via penal que “pot ajudar a paralitzar situacions semblants”, en què els inquilins d’un immoble en desús propietat d’un banc reben una ordre de desallotjament.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides