Farmàcies a un pas del precipici

Els farmacèutics encara no han cobrat de la Generalitat els prop de 310 milions d'euros pendents
Farmàcia
Farmàcia

Es van veure obligats a renunciar als interessos de demora, 12 milions d’euros, per cobrar tres mesos d’endarreriments, prop de 310 milions, però la Generalitat encara no els ha pagat. Les farmàcies catalanes adverteixen que, si el pagament no es fa aquest octubre, cauran en “l’abisme”.

 

El setembre passat, les farmàcies catalanes van renunciar a cobrar 12 milions d’euros en interessos de demora a condició que, abans d’acabar aquest octubre, se’ls abonessin els 309,8 milions d’euros que els deu la Generalitat pels medicaments dispensats els mesos de novembre i desembre de 2012 i maig de 2013. Però, a mesura que passen els dies, augmenta “la sensació de presa de pèl” entre els farmacèutics, que temen que s’incompleixi el pagament promès, segons explica a aquest setmanari Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcia de Catalunya (FEFAC), la patronal del sector.

 

Antoni Torres alerta que les farmàcies catalanes han arribat al límit d’endeutament i que, si abans del 31 d’octubre no se’ls paguen els prop de 310 milions d’euros compromesos, cauran en “l’abisme”. Els farmacèutics catalans temen que les tensions entre la Generalitat i el Govern central bloquegin el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), amb el qual s’han pagat les últimes mensualitats a les oficines de farmàcia.

 

Després d’una llarga negociació amb la Generalitat, la totalitat de les 3.101 farmàcies catalanes van acordar el setembre passat retirar la reclamació d’interessos de demora per adherir-se al pla ICO Proveïdors i, així, poder cobrar els prop de 310 milions d’euros que la Generalitat els devia pels medicaments dispensats els últims dos mesos de 2012 i el maig de 2013 que encara estan pendents.

 

Per acollir-se a aquest pla de pagament, amb diners avançats per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), les farmàcies havien de renunciar als interessos de demora que reclamaven per aquells tres mesos, que pugen a prop de 12 milions d’euros, tal com estableix el reial decret 8/2013. El pagament s’ha de fer efectiu aquest octubre, però els farmacèutics temen que, després de renunciar als interessos de demora, tampoc els paguin aquell deute en el termini establert, sobretot després que Generalitat i Govern central s’enfrontin pels diners del FLA.


LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA AL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari