Espanya jutjarà l’últim president xinès

La persecució de la població tibetana ha provocat un èxode massiu de les seves terres i un genocidi entre els que s'hi han quedat. Ara estan una mica més a prop de fer justícia gràcies a la denúncia presentada a l'Audiència Nacional contra exdirigents xinesos, entre els quals hi ha dos expresidents
Hu Jintao
Hu Jintao

El Comitè de Suport al Tibet ha guanyat una petita batalla més en la seva campanya per reclamar responsabilitats sobre el genocidi produït al Tibet des de 1972 fins a 2002. La imputació de l’expresident xinès Hu Jintao se suma a la del seu predecessor, Jiang Zemin, i altres alts dirigents del règim comunista. A ells se’ls acusa de la fustigació del poble tibetà, “perseguit per les autoritats per motius polítics, racials, nacionals, ètnics, culturals, religiosos i altres universalment reconeguts com inacceptables conformement al dret internacional”, segons la interlocutòria de la Secció Quarta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional, que ha sentenciat a favor del recurs presentat per l’acusació, de la qual també formen part l’Associació Thubten Wangchen Sherpa i la Fundació Casa del Tibet.

 

Un dels advocats que representa els querellants, José Elías Esteve Moltó, doctor en dret internacional públic i relacions internacionals per la Universitat de València, ha explicat a EL TRIANGLE que la denúncia s’interposa pels crims comesos entre 1972, any en què s’incorpora en el Codi Penal espanyol el delicte de genocidi, fins a 2002, i que comprèn una sèrie de dirigents que van tenir responsabilitats en la causa durant aquest període.

 

La interlocutòria de l’Audiència Nacional acusa el règim xinès de “campanyes massives d’esterilitzacions», «tortures de dissidents» i d’«una sèrie d’accions conjuntades per eliminar la pròpia idiosincràsia i existència del país tibetà amb la imposició de la llei marcial”.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA AL SETMANARI EL TRIANGLE

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari