Moscou esprem els octogenaris espanyols

Els 'nens de la guerra' espanyols no poden pagar la pujada del lloguer de la seva seu
Helicòpter militar
Helicòpter militar

La crisi i les retallades pressupostàries han afectat a nombroses partides, algunes de les quals s’han eliminat directament. Una d’aquestes és la subvenció que rebien fins el 2011 els nens de la Guerra Civil espanyola de Rússia. Això ha provocat que s’estiguin plantejant el tancament del seu local a Moscou, segons informa El País.

L’Ajuntament moscovita ha enviat una carta a l’associació imposant un augment del preu del lloguer del local que duplica el que estaven pagant fins ara i que posa en risc el manteniment de la seu. A més, l’augment del lloguer s’estableix amb efectes retroactius des de l’inici d’aquest any.

Els ara octogenaris que van abandonar de nens Espanya amb vaixell quan el bàndol nacional s’imposava en la Guerra Civil havien pogut continuar pagant el local malgrat l’eliminació de la subvenció gràcies a donacions i les aportacions dels socis, però ara els recursos es presenten insuficients per fer front al pagament que va exigir l’ajuntament moscovita.

Uns tres mil nens van abandonar Espanya al final de la Guerra Civil amb direcció a l’antiga URSS, dels quals encara queden a Rússia vius en l’actualitat 105, 61 dels quals resideixen a la capital.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides