Els Mossos de Manel Prat, altre cop sota la lupa

Actuacions de violència excessiva com la que va causar la mort d'un home detingut al Raval o el cas d'Ester Quintana tornen a posar en qüestió el director general de la Policia
Manel Prat
Manel Prat

La feina s’acumula al despatx del director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat. Tots els grups del Parlament català, excepte CiU i ERC, han demanat reiteradament la seva dimissió per les contradiccions que envolten la gestió del cas d’Ester Quintana, la dona que va perdre un ull a la vaga general del 14 de novembre de 2012 per l’impacte d’una bala de goma disparada per agents antiavalots.

 

I ara, un nou afer obscur ha embrutat un altre cop la imatge de la policia catalana. Va succeir fa dues setmanes, quan un home de 50 anys va morir a l’hospital després d’haver estat reduït per vuit agents dels Mossos al carrer Aurora de Barcelona, al barri del Raval. El Jutjat d’instrucció número 20 de la capital catalana, que porta el cas, ha acordat encarregar la investigació a la Policia espanyola per “garantir l’objectivitat i la imparcialitat”, una mesura que s’acostuma a prendre quan hi ha cossos policials implicats en afers d’aquestes característiques.

 

La mort d’aquest home ha provocat força polèmica per les circumstàncies dels fets que van tenir lloc la matinada del diumenge 6 d’octubre. Els Mossos d’Esquadra van rebre un avís sobre una baralla al Raval i quan van arribar al lloc van trobar aquesta persona, que ja presentava diverses ferides i la cara ensangonada després de haver-se barallat amb un altre home, segons la versió de la policia catalana. La víctima va patir una aturada cardíaca quan els policies van intentar emmanillar-lo i va perdre la vida al voltant de les 3 de la matinada a l’Hospital Clínic, després de diversos intents fallits de reanimació.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari