La fundació de Ciutadans en el punt de mira

La Sindicatura de Comptes i l'Oficina Antifrau de Catalunya volen incloure la fundació de C's en les seves investigacions
Albert Rivera
Albert Rivera

La Sindicatura de Comptes i l’Oficina Antifrau de Catalunya també posaran el seu punt de mira en les entitats lligades a la formació espanyolista Ciutadans (C’s), concretament la fundació Tribuna Cívica i l’associació Egara Civitas.

 

Aquest dijous el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, ha afirmat en una entrevista a TV3 que inclourà Tribuna Cívica i Egara Civitas en el registre que estan preparant amb entitats vinculades a partits polítics catalans, per si s’han d’obrir investigacions. De la seva banda, el síndica major, Jaume Amat, ha apuntat que la Sindicatura està investigant a les dues entitats vinculades a la formació espanyolista.

 

Aquesta voluntat d’investigar els comptes de les entitats relacionades amb el partit que lidera Albert Rivera ha provocat una reacció a la defensiva de C’s que s’ha negat a facilitar fins ara les dades econòmiques. L’argument és que la fundació Tribuna Cívica té la seu a Madrid i consideren que no correspon a la Sindicatura de Comptes fiscalitzar els seus comptes perquè està fora de l’àmbit català. Una resposta que ha arribat a través d’un comunicat en què apunten que la fundació en qüestió “no està sotmesa al protectorat de la Generalitat de Catalunya”, recordant que està inscrita en el registre de fundacions del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.

 

El síndic major ha assegurat en una entrevista a RAC1 que C’s va informar de l’existència de la seva fundació fa tan sols un mes. Tribuna Cívica va ser creada el 2008 a Madrid. Precisament des d’aquell any és obligatori que les fundacions dels partits enviïn els seus comptes a la Sindicatura.

 

Pel que fa a l’associació Egara Civitas, C’s no reconeix el lligam que té amb aquesta entitat que té la seu a Barcelona i rep diners de l’Administració Pública. Concretament aquesta associació va rebre 65.000 euros en subvencions entre el 2007 i el 2010.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari