El jutge del cas Quintana demana un informe sobre l’escopeta

El jutge vol un informe pericial sobre les característiques tècniques de l'escopeta del mosso presumpte autor del llançament de la pilota de goma
Sense títol
Sense títol

El jutge que porta el cas Ester Quintana segueix investigant per esbrinar l’origen de la ferida que va provocar la pèrdua d’un ull. Aquest dimecres ha demanat un informe pericial sobre les “característiques tècniques” de l’escopeta utilitzada per l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos que hauria disparat la pilota de goma durant la vaga general del 14 de novembre passat.

 

El magistrat del jutjat d’instrucció número 11, Francisco González Maillo, ha sol·licitat aquest informe a petició dels advocats del caporal i l’escopeter dels antiavalots que estan imputats en la causa. Una mesura que ha pres, segons argumenta en l’escrit judicial, per no perjudicar el seu dret a la defensa, tot i que “no es considera determinant la pericial”.

 

El jutge ha encarregat l’informe pericial a dos experts del laboratori de balística de la Guàrdia Civil amb l’objectiu que no es pugui qüestionar “la necessària imparcialitat i objectivitat dels pèrits“, però també apunta que no dubta de la competència i professionalitat dels Mossos d’Esquadra per fer aquests informes.

 

En aquest cas concret la finalitat és determinar si el tret de l’arma és manual o automàtic, saber quant de temps podria existir entre cada tret i els passos que ha de seguir l’escopeter per disparar una salva -sense munició- o una pilota de goma.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.