El jutge del cas Quintana demana un informe sobre l’escopeta

El jutge vol un informe pericial sobre les característiques tècniques de l'escopeta del mosso presumpte autor del llançament de la pilota de goma
Sense títol
Sense títol

El jutge que porta el cas Ester Quintana segueix investigant per esbrinar l’origen de la ferida que va provocar la pèrdua d’un ull. Aquest dimecres ha demanat un informe pericial sobre les “característiques tècniques” de l’escopeta utilitzada per l’agent de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos que hauria disparat la pilota de goma durant la vaga general del 14 de novembre passat.

 

El magistrat del jutjat d’instrucció número 11, Francisco González Maillo, ha sol·licitat aquest informe a petició dels advocats del caporal i l’escopeter dels antiavalots que estan imputats en la causa. Una mesura que ha pres, segons argumenta en l’escrit judicial, per no perjudicar el seu dret a la defensa, tot i que “no es considera determinant la pericial”.

 

El jutge ha encarregat l’informe pericial a dos experts del laboratori de balística de la Guàrdia Civil amb l’objectiu que no es pugui qüestionar “la necessària imparcialitat i objectivitat dels pèrits“, però també apunta que no dubta de la competència i professionalitat dels Mossos d’Esquadra per fer aquests informes.

 

En aquest cas concret la finalitat és determinar si el tret de l’arma és manual o automàtic, saber quant de temps podria existir entre cada tret i els passos que ha de seguir l’escopeter per disparar una salva -sense munició- o una pilota de goma.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari