Cisma a l’extrema dreta

Democracia Nacional, a punt de marxar de La España en Marcha per les reiterades crides a la lluita armada del líder d'Alianza Nacional
Manifestants ultres a Montjuïc
Manifestants ultres a Montjuïc

La plataforma ultra La España en Marcha (LEM), que aplega diverses formacions de l’extrema dreta espanyola, es podria trencar tres mesos després d’haver-se conformat amb l’objectiu de, segons el seu manifest fundacional, “defensar la unitat de la pàtria”.

 

Les reiterades crides a la lluita armada del president d’Alianza Nacional (AN), Pedro Pablo Peña, han semblat massa fins i tot a Manuel Canduela, líder de Democracia Nacional (DN), que ha iniciat una ronda de contactes amb la resta de grups que integren la plataforma per conèixer el seu “grau de condemna” respecte a les intencions de Peña, i en conseqüència decidir sobre la seva continuïtat en el projecte.

 

El president d’Alianza Nacional, com ja havia fet abans, va assegurar dissabte passat a Montjuïc que l’extrema dreta està preparada per a la lluita armada per evitar la independència de Catalunya. “Farem com ETA”; “no retraiem la sang, sinó la traïció”; i “tenim la infraestructura necessària”, van ser algunes de les frases que han mogut Canduela a mostrar la seva disconformitat amb el seu col·lega ultra.

 

 

En un comunicat difós en el web de la seva formació, el líder de DN ha criticat aquestes declaracions: “No només em semblen profundament immorals perquè em repugna el terrorisme, arma marxista per excel·lència, sinó perquè les considero terriblement irresponsables i perquè crec que només un boig, o una persona que conscientment vol rebentar LEM, pot fer“.

 

“El senyor Pedro Pablo Peña, a més de proporcionar la carnassa necessària perquè els mitjans de comunicació hostils als patriotes facin la seva feina, sembla voler dir una i altra vegada ‘Detingui’ns, que atemptarem! Creguin-me que podem fer-ho!'”, ha apuntat Canduela, que pensa que aquestes paraules poden frenar la “simpatia popular” cap als moviments ultres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides