La PAH escalfa la desobediència al desallotjament de Salt

Concert i crida a la ciutadania per evitar l'execució, aquest dimecres, de l'ordre de l'Audiència
Bloc de Salt
Bloc de Salt

L’edifici de 15 habitatges, on viuen 16 famílies, que l’obra social de la PAH de Girona va ocupar el març passat a Salt es convertirà aquest dimecres en “un camp de batalla” de la lluita pels drets fonamentals, segons afirma la mateixa Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

Aquest dimecres s’executa l’ordre de desallotjament dictada per l’Audiència Provincial de Girona, i la PAH ha organitzat un seguit d’actes reivindicatius per fer una crida a la ciutadania perquè doni suport al dret a l’habitatge que reclamen.

Una seixantena d’autocars, segons l’organització, de PAH d’arreu de l’Estat es desplaçaran fins a Salt per donar suport a les famílies que s’hi estan des del març. Unes famílies que ja han avisat que defensaran amb ungles i dents cadascun dels habitatges en els que viuen.

No ens faran fora, i si ens fan fora d’aquí anirem a un altre bloc, perquè no ens han donat cap alternativa”, manifestava Doris, una de les inquilines, a El Triangle.

“Que es desnoni 16 famílies amb criatures de pisos que estaven buits per vendre’ls a preu regalat als inversors internacionals és un escàndol. És un escàndol quan, a més, hi ha més de 3.000.000 d’habitatges buits a l’Estat espanyol”, diu la PAH.

L’immoble era propietat del Banc Mare Nostrum, que va ser rescatat pel Govern espanyol amb diners públics, i molts dels seus habitatges van passar a mans del banc dolent, la Sareb (Societat d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària). La Plataforma considera que el rescat amb diners públics ha de comportar la cessió –en forma de lloguer social- dels seus actius.

El cantautor Feliu Ventura o el grup Gossos formen part dels artistes que amenitzaran la jornada reivindicativa en la qual, a més d’adhesions de la ciutadania a títol individual, s’hi han afegit grups parlamentaris i desenes d’entitats socials. Fins i tot un centenar de Bombers s’hi personaran de donar suport a les famílies que hi viuen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides