Condemnen un mosso per tortures

La pallissa a un jove a la comissaria de les Corts acaba amb només un responsable, l'únic agent que va reconèixer la víctima
Comissaria Mossos Corts
Comissaria Mossos Corts

L’Audiència de Barcelona ha condemnat un agent dels Mossos d’Esquadra a deu mesos de presó i més de dos anys d’inhabilitació per un delicte de tortures. Segons la sentència, el mosso va participar en la pallissa a un detingut, que ja estava immobilitzat, a una cel·la de la comissaria del barri de les Corts de la capital catalana.

 

Els fets van succeir l’any 2006, en una època en què les dependències de la policia catalana a les Corts es van fer malauradament cèlebres per haver acollit diversos casos de maltractament a detinguts. Agents dels Mossos van rebre l’avís d’una baralla a Gràcia i en arribar-hi van trobar Marc V. discutint amb una altra persona. Com que no tenia el DNI, el jove va ser traslladat a comissaria fins que va ser identificat pel seu germà.

 

En ser deixat en llibertat, Marc va protestar pel tracte rebut i va demanar, sense èxit, la identificació dels agents. Llavors, segons la sentència, el jove es va abalançar sobre un agent, per la qual cosa va tornar a ser detingut per atemptar contra l’autoritat. Va ser traslladat a les Corts on, pel seu estat de nervis, va ser immobilitzat, segons estableix el protocol, però després, mentre estava lligat a terra, va rebre una pluja extra de cops i puntades.

 

L’Audiència veu creïble el relat de la víctima i considera “humiliant” l’actuació dels mossos, per haver “aprofitat la seva superioritat en nombre” i haver actuat amb una “violència física desmesurada”. L’únic condemnat, però, és l’agent Ricard Virgili, que va ser l’únic que va poder reconèixer la víctima perquè s’havia quedat a soles amb ell a la cel·la.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides