Andalusia comença a expropiar habitatges

La Junta evita el desnonament d'una família sense recursos expropiant temporalment l'habitatge a l'entitat bancària
Enric Arqués
Enric Arqués

El Consell de Govern de la Junta d’Andalusia, presidit per Susana Díaz, ha aprovat aquest dimarts l’expropiació de l’habitatge familiar on resideix un matrimoni amb els seus dos fills menors d’edat a Huelva. Aquest és el primer expedient resolt per l’executiu autonòmic des que s’aprovés la llei que permet aquest tipus d’accions per protegir a les persones.

La resolució permetrà a la família quedar-se tres anys més a l’habitatge a canvi d’un lloguer social. La família va perdre la propietat de la seva llar en 2011, després de quinze mesos d’impagament de la seva hipoteca. El desnonament estava previst per al maig d’aquest any, però en iniciar-se els tràmits de l’expedient dins de la Llei de la Funció Social de l’Habitatge, el desallotjament es va retardar a finals d’any i finalment haurà d’esperar com a mínim tres anys més.

L’expedient estava a nom de Carmen Andujar, qui sobreviu treballant dues hores al dia netejant portals, per les quals percep 350 euros. A més rep una ajuda d’uns 80 euros mensuals. El seu marit ingressa 420 euros de pensió per ser parat de llarga durada; el que suma uns ingressos mensuals conjunts de poc més de 800 euros, amb els quals no poden fer front a les seves despeses ordinàries i la hipoteca del banc. Andujar té quatre fills, dels quals dos són menors d’edat i resideixen a l’habitatge familiar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides