El PSOE es queda sense Ideas

Rubalcaba assenyala Caldera com a responsable del fracàs de la Fundació socialista
Comerç
Comerç

El PSOE va a desmantellar la Fundació Ideas, que va fundar José Luis Rodríguez Zapatero com a laboratori d’idees i que es va veure esquitxada per un escàndol quan es va destapar que l’exdona de Carlos Mules, director del centre fins al gener d’aquest any -va dimitir per aquest escàndol-, cobrava 3.000 euros per cada article que publicava sota pseudònim.

Així ho ha anunciat Alfredo Pérez Rubalcaba en una roda de premsa a Toledo, en la qual ha explicat que les tres funcions que realitzava fins ara la Fundació es continuaran fent per altres mitjans. La Fundació Pablo Iglesias s’encarregarà dels Programes a Amèrica Llatina, mentre que les labors de formació i el laboratori d’idees s’integraran en una nova plataforma de la qual encara no es coneixen detalls.

Rubalcaba ha assenyalat a l’exministre de treball, Jesús Caldera, actual president de la Fundació Ideas com a responsable de la seva desaparició en assenyalar en diverses ocasions que el principal canvi serà introduir “mecanismes de control” més eficients. El secretari general del PSOE ha afegit que el problema de la Fundació va ser de “gestió d’algú“, en referència al número dos de Caldera, Mules.

L’exdona de Mules va retornar els 34.973 euros que va ingressar pels articles que escrivia per a la Fundació sota el pseudònim Amy Martin. L’escàndol ha deixat molt danyada la imatge d’Ideas, però la disminució d’ingressos després de la derrota electoral del partit i la reducció de diputats també han afectat a les seves arques, que difícilment podien mantenir una estructura tan important com la qual havia desenvolupat aquest think thank socialista que desapareixerà definitivament el proper 1 de gener.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari