Otegi renuncia a participar a la Comissió sobre el Dret a decidir

El Secretari General de Sortu ha enviat una carta des de presó on argumenta els motius pels quals rebutja l'oferiment
Arnaldo Otegi
Arnaldo Otegi

Arnaldo Otegi ha fet pública una carta que la CUP ha enviat als mitjans de comunicació en la qual agraeix l’oferiment per participar en la Comissió sobre el Dret a decidir. El líder abertzale es dirigeix al Parlament i al poble de Catalunya per lamentar que es tracti d’instrumentalitzar la seva declaració en la comissió per a “vincular l’escrupolós procés democràtic que desenvolupa el Poble Català amb un procés com el d’Euskal Herria que ha vingut marcat per diferents expressions de violència”.

Otegi també creu que hi ha un interès polític i mediàtic en “fomentar la divisió de les forces polítiques, socials i sindicals que impulsen el procés d’Autodeterminació de Catalunya” i “desviar l’atenció sobre el debat polític real”. D’aquesta manera, el líder abertzale descarta la seva participació en aquesta comissió amb la voluntat de no “protagonitzar” el debat.

D’altra banda, Otegi, la candidatura del qual com a ponent a la Comissió del Dret a Decidir va estar proposada per la CUP i va rebre el suport d’Esquerra, assegura que la seva renúncia també està motivada per les “serioses reserves” mostrades per la resta de forces que donen suport al procés sobiranista i que representen avui a la majoria del Parlament. “Per un elemental criteri de coherència política no puc sinó respectar aquest criteri majoritari”, ha afegit el secretari general de Sortu des de la presó.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari