La unitat d’Espanya pren la plaça de Catalunya

Milers de persones es concentren a Barcelona contra la independència sota el lema 'Som Catalunya, somos España'
mani unitat espanya barcelona
mani unitat espanya barcelona

La manifestació d’aquest dissabte a la plaça de Catalunya de Barcelona en defensa de la unitat d’Espanya ha concentrat milers de persones, 30.000 segons l’Ajuntament, cinc vegades més segons els organitzadors, en un acte on no s’han hagut de lamentar incidents destacats. L’acte ha reunit un número d’assistents superior al de l’any passat, que han omplert el centre de la plaça amb banderes espanyoles, majoritàriament, i també catalanes. També s’hi ha observat la presència d’alguna bandera preconstitucional, portada pels integrants del neofeixista Casal Tramuntana, present a la plaça.

 

L’acte, que ha començat amb el desplegament d’una bandera de 100 metres de longitud meitat espanyola i meitat catalana al passeig de Gràcia, ha comptat amb la presència dels líders del PPC, Alicia Sánchez Camacho, i Ciutadans, Albert Rivera. “La Catalunya silenciosa ha trencat avui el seu silenci”, ha redundat Sánchez Camacho; “L’últim poble de Girona és tan espanyol com La Castellana”, ha etzibat Rivera. Tots dos han criticat l’absència del PSC a l’acte, l’eslògan del qual ha estat: ‘Som Catalunya, somos España’.

 

La concentració ha estat amenitzada per la selecció musical de DJ El Pulpo, un habitual en actes del PP català, i molts dels assistents vestien samarretes amb el lema ‘Som 47 milions’ que impulsen els populars. Els esportistes olímpics Jesús Ángel García Bragado i Ander Mirambell han llegit un manifest que ha donat pas a la música de l’himne espanyol, que ha estat corejat pels assistents, un bon grapat dels quals anava enfundat en la samarreta de ‘la Roja’.

 

D’altra banda, a Madrid s’ha celebrat la tradicional desfilada militar del Dia de la Hispanitat, en la qual han participat més de 2.600 militars i una cinquantena de vehicles. Per primera vegada des que es va institucionalitzar la Fiesta Nacional al 1987, l’acte no ha estat presidit pel rei Joan Carles, convalescent de la seva operació de maluc. El seu lloc ha estat ocupat pels Prínceps d’Astúries.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.