El cicló CatCaixa s’endú el gerent de l’Hospitalet

Echániz, un exalt càrrec socialista que va entrar a l'ajuntament en plena crisi amb un sou de 101.000 euros
Carta Metges de Catalunya
Carta Metges de Catalunya

L’Hospitalet de Llobregat, últim gran feu del PSC -i penúltim del PSOE després de Saragossa- s’ha convertit, després dels desastres electorals que acumula el socialisme des de 2010, en el recer que alguns han implorat per mantenir el tren de vida que portaven quan eren càrrecs electes.

Enrere queden els temps en què els socialistes, amos i senyors de l’anomenat cinturó roig barceloní, es repartien el pastís de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dels ajuntaments catalans més poblats, de la Diputació, i fins i tot, durant set anys, de la Generalitat.

Juan Echániz Sans, funcionari de l’Ajuntament d’Hospitalet, pertanyia des de 2007 al grup selecte, format per una desena de persones, de la Comissió Executiva de CatalunyaCaixa. Un òrgan que prenia les decisions que han portat l’entitat a un rescat que ens ha costat més de 10.000 milions d’euros.

Després de la primera hecatombe socialista, amb de les municipals de 2011, el ple municipal de juliol d’aquell mateix any crea la figura de Gerent de l’Ajuntament d’Hospitalet.

El nomenament va ser criticat per l’oposició. El PP va votar en contra de la figura del gerent, perquè “suposava una despesa desproporcionada en plena crisi econòmica” ja que Echániz s’incorporava amb un sou de 101.601 euros anuals.

Al novembre, Echániz va presentar un escrit a l’Ajuntament per sol·licitar la compatibilitat amb la seva activitat a CatalunyaCaixa. Sol·licitud acceptada.

L’aixeta va seguir obert fins el 25 de setembre d’aquest 2013, quan el jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona va imputar Echániz, al costat de la resta de membres del Consell d’Administració pel cas CatalunyaCaixa.

La Fiscalia Anticorrupció denuncia el “reprotxable maneig dels fons d’una entitat que el seu únic objectiu ha de ser procurar un adequat benefici per destinar-ho a obra social i evitar un malbaratament d’aquests fons en benefici d’alts directius”. Fets que suposadament van tenir lloc entre 2007 i 2010.

L’alcaldessa Núria Marín ha comunicat aquest dimecres, via twitter, que ha acceptat la renúncia presentada “fa uns dies” pel gerent i ha “agraït la seva professionalitat al servei públic de l’Ajuntament”.

Echániz no ha estat l’única incorporació d’alts càrrecs i personal de confiança a l’ajuntament d’Hospitalet. Des de 2011, el consistori ha ampliat el nombre d’assessors en diverses àrees municipals -esports, seguretat ciutadana, promoció econòmica etc.- fins a depassar la vintena. Segons el portaveu popular Juan Carlos del Río, recol·locant antics regidors, diputats provincials i autonòmics, als quals s’han assignat remuneracions que superen els 50.000 euros anuals i que aconsegueixen en alguns casos els 66.000.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari