L’esvoranc de Maleni

La jutgessa Alaya imputa l'exministra Álvarez per prevaricació i malversació
Sant Pau
Hospital de Sant Pau

La jutgessa Alaya, que investiga els expedients de regulació d’ocupació irregulars a Andalusia ha imputat pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics l’exconsellera d’Economia de la Junta entre 1994 i 2004, Magdalena Álvarez. ‘Maleni’ és recordada a Catalunya per la gestió de la crisi de la xarxa ferroviària de rodalies a Catalunya quan dirigia Foment.

L’exconsellera ha defensat la legalitat de les ajudes dels ERE falsos i ha afegit que les transferències de finançament eren una trasposició de normes estatals.

Segons l’acte d’imputació del juny passat, la jutgessa va dir que l’exministra “va ser la persona que va dictar les normes en les quals es recollia el concepte pressupostari de les transferències de finançament a través de l’ordre de 4 de juny de 2003”.

No obstant això, “la transferència de finançament venia utilitzant-se per al pagament d’ajudes sociolaborals des de 1999 a 2001, anualitats en les quals les citades transferències no se citaven en les lleis de pressupostos com a concepte de finançament, però els crèdits per a pagaments de les ajudes sociolaborals a través de les citades transferències es realitzaven mitjançant modificacions pressupostàries”.

La jutgessa recorda que “correspon al conseller d’Hisenda vetllar per l’execució del pressupost i pels drets econòmics de la hisenda de la comunitat“.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari