Dimarts, dia clau per a Catalunya Caixa

La direcció de l'entitat ha cedit en alguns dels punts, però els treballadors reclamen més avenços per acceptar l'ERO
Catalunya Caixa
Catalunya Caixa

Aquest dimarts finalitza el termini màxim per arribar a un acord entre la direcció i els sindicats de Catalunya Caixa. A sobre de la taula hi ha un ERO que en un primer moment pretenia afectar a 2.454 treballadors i que finalment recaurà sobre 2.153 d’ells. A la darrera reunió celebrada, aquest dijous, les postures es van apropar, però encara hi ha dos punts importants on no hi ha acord i que es tornaran a negociar dimarts en la propera i última reunió.

La direcció de l’entitat ha acceptat introduir més mesures per facilitar reduccions de jornada, l’excedència subvencionada durant tres anys dels treballadors i establir la voluntarietat com un criteri bàsic a l’hora d’aprovar les sortides. Molts treballadors havien demanat els seus representants que negociessin amb la caixa una dació en pagament per als acomiadats que tinguin hipoteca i no la puguin pagar, però els directius només han acceptat mantenir de per vida les condicions especials dels crèdits que tenen els treballadors de l’entitat i mesures de refinançament. Segons Raquel Puig, portaveu del SEC, sindicat majoritari de Catalunya Caixa, “les negociacions han avançat en tots els temes menys en dos”.

Les diferències principals estan en la negativa de la direcció de l’entitat de facilitar les prejubilacions, la principal exigència dels sindicats quan es va començar a negociar l’ERO. El decret llei publicat pel govern espanyol penalitza les entitats que superin un límit d’aquestes sortides i els responsables de Catalunya Caixa es neguen a acceptar més de 90 acomiadaments de persones majors de 50 anys, mentre que els sindicats demanen que siguin 600, encara que suposi un sobrecost per a l’entitat. A més, aquestes sortides no es computaran com a prejubilacions, com demanaven els sindicats, sinó com a baixes incentivades.

L’altre punt on no hi ha acord és en la indemnització als treballadors acomiadats. Els sindicats demanen que es millori l’oferta de 30 dies per any treballat fins a un màxim de 22 mensualitats, per fomentar les sortides voluntàries i fer menys traumàtic l’ERO. Els dirigents de l’entitat han assenyalat que presentaran una darrera proposta a la reunió del dimarts, on hi haurà poc marge de negociació.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari