El PP blinda les corrides de toros

La comissió de Cultura del Congrés aprova que la tauromàquia sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La comissió de Cultura del Congrés dels Diputats ha donat llum verda aquest dimecres al projecte que declara la tauromàquia Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, amb el suport del Partit Popular (PP), UPyD y Unión del Pueblo Navarro (UPN). Ara el projecte de llei passarà al Senat per a la seva aprovació definitiva.

 

Un dels objectius d’aquesta iniciativa, que compta el suport entusiasta del PP, és evitar que les comunitats autònomes puguin prohibir les corrides de toros, tal com va fer Catalunya gràcies a una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) aprovada pel Parlament el juliol de 2010. Els grups parlamentaris catalans del Congrés com CiU, ERC i ICV –dins d’Izquierda Plural- han votat en contra del projecte de llei.

 

El projecte aprovat neix a partir d’una ILP promoguda per la Federació d’Entitats Taurines de Catalunya amb l’aval de 590.000 firmes i amb l’objectiu de revocar la prohibició dels toros a Catalunya. Tot i això, l’aprovació al Congrés d’aquesta nova normativa no aconseguirà fer tornar les corrides. El PP està buscant alguna fórmula per aconseguir revocar la prohibició i està a l’espera de saber que dictamina el Tribunal Constitucional (TC) sobre el recurs que van presentar l’octubre de 2010 contra la decisió majoritària de la Cambra catalana.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari