El TC avala que el català no sigui requisit per ser funcionari a Balears

Vistiplau del Constitucional a la modificació de la Llei de la Funció Pública impulsada pel Govern Bauzá
Bauza
Bauza

Dos dies després de la històrica manifestació contra el Decret de tractament integrat de llengües (TIL) que suposa la supressió del català com a llengua vehicular de l’escola de les Balears, el Tribunal Constitucional (TC) ha decidit aquest dimarts que el català no hagi de considerar-se un requisit imprescindible per accedir a una feina de funcionari a les Balears, el que avala la modificació de la Llei de la Funció Pública impulsada pel Govern de José Ramón Bauzá.

 

Bauzá, sempre bel·ligerant amb el català, rep així l’aval del TC, que considera el coneixement del català ha de ser només un mèrit i no un requisit a exigir per a qui aspiri a treballar a l’administració autonòmica, excepte en alguns casos comptats. La sentència de l’alt tribunal suposa el rebuig, per vuit vots a quatre, al recurs a la modificació de la llei que van presentar una cinquantena de senadors a iniciativa del PSOE balear.

 

El ple del TC ha interpretat que la norma modificada pel Govern Bauzá “no significa una discriminació per la inexistència de tracte preferent del castellà respecte al català”, llengua oficial a les Illes tal i com estableix l’Estatut d’Autonomia de la comunitat.

 

Cal remarcar la celeritat amb la qual el TC ha donat resposta al recurs que invalida que el català s’exigeixi en les oposicions a funcionari a les Balears. Mentre que per a sentències com les de l’Estatut català s’ha hagut d’esperar fins a quatre anys, per a aquesta només ha calgut esperar-ne un, ja que el recurs dels socialistes de les Illes es va presentar a l’octubre del 2012.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides