Gran Bretanya s’indigna per una simulació de massacre de gibraltarenys

Reprodueix vídeo

Un grup de joves de Valsalada, una pedania d’Almudevar (Osca), va representar durant les festes patronals del seu poble una fictícia conquesta de Gibraltar per Guàrdia Civils espanyols que ha indignat als lectors dels diaris que s’han fet ressò, com el The Huffington Post o TheTelegraph, que ja sumen cadascun més de 500 comentaris a la notícia.

En el vídeo es pot apreciar com tres joves de 17 i 18 anys apareixen en l’escenari vestits d’anglesos, amb pancartes de Gibraltar i els colors britànics. Arriben i s’asseuen a unes cadires plegables. Poc després apareixen altres quatre joves vestits de Guàrdia Civils i amb metralletes de joguina que després d’una discussió afusellen a boca de canó als gibraltarenys, amb la qual cosa ocupen el seu lloc, sempre amb un sonriure a la cara.

La polèmica s’ha fet major per l’errònia difusió en algun mitjà que es tractava d’una obra de teatre escolar i no una representació festiva, en la qual els implicats no han volgut airejar la inesperada polèmica més. Els comentaris de la notícia mostren una gran indignació i crítiques al sistema espanyol. Aquest estiu, el conflicte entre Gibraltar i l’estat espanyol ha tornat a revitalitzar-se per les traves posades per les autoritats espanyoles a la frontera, que han provocat llargues cues; i pel llançament al mar per part de les autoritats del penyal de grans pedres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides