La fase lunar no afecta als parts

Un estudi gallec desmenteix la creença popular que la lluna plena afavoreix els naixements
Sense títol
Sense títol

L’infermer de l’hospital de Barbanza Diego Rodríguez González ha presentat un estudi sobre els parts que desmenteix la creença popular que en la fase de lluna plena és quan es produeixen major nombre de naixements.

L’estudi, que es pot consultar a la pàgina web del Servei Gallego de Salut (SERGAS), s’ha realitzat a l’hospital de Barbanza durant sis mesos -entre setembre de 2010 i febrer de 2011-, en els quals s’han recollit dades de 212 parts. Les fonts d’informació utilitzades han estat el registre del llibre de parts de l’hospital i els cicles lunars oferts per Mateogalicia.

Com a conclusions de l’estudi, Rodríguez González destaca que no es poden apreciar coincidències amb els cicles lunars, però sí dies en els quals es produeix un major nombre de parts, que corresponen a diferents fases de la lluna. També destaca una tendència al fet que es produeixin els parts a les nits, especialment entre les 9 i les 10.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari