Els metges catalans, els més retallats

Segons un estudi els metges catalans són els que han patit més retallades de tot l'Estat i han perdut un 20% de sou des de 2010
Metges
Metges

Els metges catalans han perdut un 20% de sou des de 2010 i són els més retallats de tot l’Estat espanyol des de l’inici de la crisi. Aquesta afirmació es desprèn de l’estudi ‘Compilación, estudio, análisis y comparación de las retribuciones de los médicos del Sistema Nacional de Salud. Años 2010 a 2012’, realitzat pel Sindicato Médico de Navarra en coordinació amb la Confederació Estatal de Sindicatos Médicos (CESM).

 

Segons aquest estudi, des de juny de 2010 els metges espanyols han perdut un 25% de poder adquisitiu. Una xifra que s’eleva fins el 35% si es té en compte la inflació acumulada i no compensada entre gener de 2010 i desembre de 2012.

 

Els metges catalans, segons la valoració que fa el sindicat Metges de Catalunya, són els professionals més perjudicats per les rebaixes de sou, a causa de la suma de les retallades practicades pel Govern espanyol i les que ha realitzat la Generalitat. Amb un 16,2% de reducció, Catalunya és la comunitat on s’ha produït el descens més gran de salaris dels metges, seguida d’Andalusia (-13,2%), Navarra (-12,1%) i el País Valencià (-11,57).

 

Des de Metges de Catalunya recorden que des del 2010 a Catalunya s’ha aplicat una retallada salarial del 20%, situant-se al capdamunt del rànquing de les comunitats que més ha minvat les retribucions dels seus professionals mèdics, tot i que treballin 80 hores més de mitjana que a la resta de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.