Indústria s’enfronta a Florentino pels terratrèmols

El Ministeri ha ordenat la paralització de les extraccions de gas davant la costa de Castelló
Castor
Castor

Finalment, el Ministeri d’Indústria ha reaccionat davant les queixes dels municipis de la costa de Castelló i Tarragona que estaven protestant pels moviments sísmics que es venien produint en les darreres setmanes a conseqüència de l’emmagatzematge de gas en el Mediterrani a pocs quilòmetres de la costa.

Des del vuit de setembre, la constructora ACS, propietat de Florentino Pérez, ha començat a injectar gas en el magatzem subterrani del Castor, la qual cosa ha provocat un important increment de l’activitat sísmica. En el que portem de setembre, l’Institut Geogràfic Nacional ha registrat 252 microterratrèmols que en la seva majoria no s’han pogut percebre pels ciutadans, però hi ha hagut algun de major intensitat que sí que s’ha notat lleument i ha alertat els veïns de la costa.

El dia 23 de setembre es va registrar un terratrèmol de 3 graus en l’escala Richter i aquest dijous es van percebre dos de 2,5 graus, davant la qual cosa el Ministeri d’Indústria ha decidit paralitzar l’emmagatzematge del gas a l’espera d’analitzar les relacions d’aquesta activitat amb els moviments sísmics. El magatzem es troba situat a 1.700 metres de profunditat a 22 quilòmetres de la costa mediterrània, a l’altura de Vinarós. La constructora de Florentino Pérez ha invertit 1.200 milions d’euros en el projecte.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari