El tripartit català es compromet a no privatitzar la sanitat

CiU i ERC presenten conjuntament totes les seves propostes de resolució en el Debat de Política General
Sense títol
Sense títol

Encara que Esquerra no estigui dins del Govern, el seu suport a CiU en la majoria de decisions fa que puguem parlar ara mateix d’un tripartit a Catalunya. En els últims mesos ha sorprès que els republicans impedissin amb els seus vots la compareixença de responsables de Convergència en diferents comissions d’investigació. L’última prova que tots dos partits dirigeixen la Generalitat en coalició és la presentació conjunta de les propostes de resolució del Debat de Política General, que s’han de votar aquest divendres.

Entre les propostes de resolució presentades destaca el compromís de mantenir la titularitat pública de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de l’Hospital Clínic, es facin els canvis que es facin en la seva estructura o gestió.

En el cas de l’ICS, tots dos partits es comprometen a emprendre noves reformes per fer d’ell una “veritable empresa pública més àgil, descentralitzada, eficient, sostenible i competitiva”, malgrat que en els últims anys el conseller de salut, Boi Ruiz, ja ha estat treballant en aquest sentit i fent proposades per privatitzar l’Institut, una opció a la qual ara es comprometen a no fer.

Respecte al Clínic, Convergència, Unió i Esquerra insten al Govern a dotar de personalitat jurídica a l’hospital mantenint la seva titularitat pública, per a això pretenen “garantir la presència del coneixement clínic en els òrgans de Govern i de direcció de l’hospital”.

En total, el tripartit català ha presentat 34 propostes de resolució que acabaran sent aprovades perquè compten amb majoria absoluta en el Parlament. A més d’aquestes dues propostes sanitàries, la majoria se centren en la creació d’estructures d’estat, destacant entre elles la pretensió de recaptar els impostos propis a partir del primer semestre de 2014.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari