Gallardón vol castigar les protestes contra els bancs

El Consell de Ministres ha aprovat un nou Codi Penal que preveu penes de presó o multes pels ciutadans que ocupin bancs

Gallardón
Gallardón

Aquest divendres el Consell de Ministres ha aprovat un nou projecte del Codi Penal fet pel Ministeri de Justícia d’Alberto Ruiz Gallardón que conté un article que castigaria amb penes de fins a sis mesos de presó o amb multes als ciutadans que ocupin bancs com a mitjà de protesta contra els desnonaments. Una mesura que arriba en una etapa de moltes protestes dutes a terme per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).

 

Un altre nou article que també pot provocar controvèrsia és aquell que castiga l’enviament de tweets que incitin l’alteració de l’ordre públic. El text d’aquest article en qüestió preveu un càstig amb una pena de multa de tres a dotze mesos o presó de tres mesos a un any per “la distribució o difusió pública, a través de qualsevol mitjà, de missatges o consignes que incitin a la comissió d’algun dels delictes d’alteració de l’ordre públic”. Les paraules que cita l’article de “qualsevol mitjà” fa referència a xarxes socials com Twitter i Facebook.

 

L’alteració greu de l’ordre públic serà castigada amb penes de fins a sis anys de presó. El text apunta que els actes d’aquest tipus considerats greus seran aquells en què “els participants portin un arma o qualsevol altre instrument perillós” o bé exhibeixin armes de foc simulades o quan hi hagi llançaments d’objectes contundents, líquids inflamables i s’utilitzin explosius. El Codi Penal sancionarà els missatges a través d’Internet que incitin a cometre aquest tipus d’accions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.