“Un dia van matar un nen”

María Jesús Moreno Jiménez, la 'protegida' de Giuseppe Farina, s'atribueix també el paper de cuidadora de les suposades víctimes de la xarxa pederasta de Castelló
María Jesús Moreno, la 'tata'
María Jesús Moreno, la 'tata'

Si Reinaldo Colás va ser el primer a denunciar el suposat cas de pederàstia de Castelló, en el qual haurien estat implicades com a víctimes les seves dues filles, va ser gràcies al testimoni de María Jesús Moreno, que enguany ha complert la trentena d’edat. Fa 15 anys que la Mari, com ella mateixa s’anomena, va entrar a la perruqueria que Colás tenia a Benicarló, i allà va reconèixer les dues nenes que apareixien en una fotografia que el perruquer tenia a la taula del seu despatx: “Les meves petites!”, recorda que va exclamar en veure la foto.

 

La Mari continua el relat. Explica que va veure com a Reinaldo “se li posava la cara blanca” a mesura que li anava explicant el que veia al Mas del Coll i al bar España, dos dels llocs on suposadament se celebraven “festes amb menors”. Els fets són els mateixos que María Jesús va declarar com a testimoni l’any 2000 al Jutjat de primera instància de Vinaròs. “Conec a Giuseppe Farina del bar España de Benicarló, allà me’l va presentar la meva àvia, perquè hi treballava de cuinera. Jo hi anava cada vespre i m’hi quedava tota la nit; la meva àvia no sabia res perquè marxava quan acabava de treballar, però al pis de dalt del bar, Farina em tocava i abusava dels nens”, explica.

 

La Mari es defineix com “la protegida de Farina”. “Em tractava com una reina, em comprava vestits de luxe perquè me’ls posés”, explica la jove, qui recorda que una nit “Farina i Carlos Fabra es van barallar per mi però al final no va passar res i Fabra em va deixar estar perquè jo era la protegida de Farina”. Passats els anys, diu que no ha tornat a veure ni l’empresari italià, qui segons explica la jove, continua vivint al Mas del Coll, ni l’expresident de la Diputació de Castelló.


LLEGEIX L’ENTREVISTA SENCERA A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.