Aguirre demana reformar la Constitució per acontentar Catalunya

La presidenta del PP madrileny acusa el nacionalisme català d'adoctrinar els nens durant els darrers 35 anys
Sense títol
Sense títol

La presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, ha ofert una conferència aquest dijous a Barcelona en la qual ha cridat a “catalanitzar Espanya”. A més, l’expresidenta de la Comunitat de Madrid ha apostat per reformar la Constitució espanyola perquè es reconegui la singularitat de Catalunya i ha admès entendre les queixes del nacionalisme perquè “les comunitats nascudes del no-res” volen el mateix que Catalunya.

Aguirre ha rebutjat que s’hagin d’utilitzar arguments econòmics i materials per convèncer els independentistes de romandre a Espanya, però en canvi ha destacat que una possible ruptura comportaria una fractura “traumàtica” en l’econòmic, en l’estratègic, però principalment en l’afectiu. D’aquesta manera, Aguirre ha proposat als catalans liderar Espanya des del camp científic, empresarial i cultural.

Les seves principals crítiques al nacionalisme català s’han dirigit a l’educació que reben els nens a la regió, la qual ha qualificat de “adoctrinament”. Segons Aguirre, les escoles porten 35 anys tergiversant la història.

En una sala del Círuclo Ecuestre abarrotada, Aguirre ha rebutjat criticar Mariano Rajoy i ha evitat respondre a si pretén presentar-se a liderar el Partit Popular com a candidata a la Moncloa; però si que ha criticat les polítiques impositives del ministre Luis de Guindos.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari