Narcís Serra paga els plats trencats

Va ser l'impulsor polític de la querella contra Banca Catalana i, 29 anys més tard, és denunciat per Anticorrupció per l'enfonsament de Caixa Catalunya
Serra i Todó
Serra i Todó

Han passat 29 anys des de la querella de la Fiscalia General de l’Estat contra 25 membres del consell d’administració de Banca Catalana. Entre els acusats del desfalc produït a l’entitat hi havia el llavors president de la Generalitat, Jordi Pujol, l’entorn del qual va acusar Narcís Serra, ministre de Defensa del govern de Felipe González en aquell moment, de ser l'”inspirador” polític de la querella. Des de 1984 ha plogut molt. Però vet aquí que, la setmana passada, la Fiscalia Anticorrupció ha interposat una demanda contra Serra, Adolf Todó i els 52 membres del consell d’administració de Caixa Catalunya de l’any 2010.

 

El fiscal Fernando Maldonado considera injustificat i delictiu que, en aquest context de crisi, els dos principals càrrecs executius de Caixa Catalunya -el director general, Adolf Todó, i el director general adjunt, Jaume Massana– veiessin augmentar fins a dues vegades els seus honoraris l’any 2010, tant els corresponents a l’anualitat en curs com els diferits a futur.

 

En el cas de Narcís Serra, el fiscal Maldonado li retreu que, tot i ocupar un càrrec representatiu, cobrés importants sumes de diners en concepte de dietes i que, a partir de 2007, fins i tot s’atribuís un salari. A mesura que la situació de Caixa Catalunya s’agreujava, el seu president incrementava els seus emoluments. Si el 2006 va cobrar 135.707 euros, el 2007 va saltar a 236.808 euros. En plena crisi de Wall Street, el seu salari va passar a 260.440 el 2008; a 260.380 euros el 2009; i a 246.393 el 2010, quan va formalitzar la seva dimissió.

 

La crisi d’aquesta entitat financera ha provocat una profunda ferida en la societat catalana, fins al punt que el pare dels Jocs Olímpics de Barcelona passa per ser un empestat. Tant entre els 70.000 clients que van ser enganyats amb productes d’alt risc com entre els 2.543 treballadors que seran acomiadats.

 

Això ha col·locat en el disparador a Narcís Serra, que va ser qui va fitxar Adolf Todó l’any 2008 com a director general i al qual, en la seva recent compareixença al Parlament de Catalunya, va defensar a ultrança. Serra, que en total va cobrar de Caixa Catalunya un milió d’euros durant els cinc anys que va exercir com a president, té davant seu un futur judicial tortuós.

 

POTS LLEGIR TOTA LA CRÒNICA COMPLETA A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari