“Trias no creu en la contractació pública”

La mestra Lucía Rivas, d'Escoles Bressol en Lluita, alerta del procés de privatització de les llars d'infants municipals
la mestra Lucía Rivas
la mestra Lucía Rivas

La mestra d’escola municipal, Lucía Rivas, activista del col·lectiu Escoles Bressol en Lluita, alerta del procés de privatització que pateixen aquests centres. Una pràctica que l’Ajuntament de Barcelona ja ha dut a terme amb tres col·legis.

 

“Posen a concurs la gestió de l’escola i la guanya una empresa privada que, a més de quedar-se el 10% del pressupost, l’ha de fer rendible, quan l’educació, com a inversió de futur que és, mai pot dependre de fer quadrar els números” , argumenta l’activista, per alertar que aquest procés de privatitzacions augmenta la “precarietat” del servei que ha d’oferir una escola bressol.

 

L’activista acusa l’alcalde d’un “ajuntament solvent”, Xavier Trias, de “mentir” quan posa “d’excusa” la crisi per desprendre’s de la gestió d’un centre. “Ell ens ha dit que no creu en la contractació pública”, assegura Rivas, per afirmar que les privatitzacions no responen a un problema de manca de tresoreria, sinó que és “una qüestió ideològica“.

 

Aquest dimarts es va saber que el 40% de les famílies que ha sol·licitat plaça a una escola bressol de Barcelona s’ha quedat sense poder inscriure els seus fills. El curs escolar ha començat aquest dijous amb 95 centres, que tindran capacitat per a 7.940 alumnes, un percentatge que suposa atendre el 60% de la demanda.

 

L’Ajuntament assegura que el govern de CiU ha creat més de 3.000 places noves i que manté la ràtio d’alumnes per classe i de professors que el curs anterior.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari