La Fiscalia apressa el TSJC pel cas Mercuri

La Fiscalia Anticorrupció veu prou indicis perquè el TSJC jutgi Daniel Fernández del PSC i l'exalcalde de Sabadell Manel Bustos
Daniel Fernández
Daniel Fernández

El Fiscal Anticorrupció Fernando Bermejo apressa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè comenci a jutjar a l’exsecretari d’Organització del PSC i diputat al Parlament, Daniel Fernández i als germans Bustos per un presumpte delicte de tràfic d’influències per la col·locació a dit d’una exalt càrrec del tripartit a l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

 

En el seu escrit de conclusions de la fase d’instrucció d’aquest part del cas Mercuri, el fiscal Bermejo veu “indicis suficients” per jutjar als imputats. Per aquest motiu ha demanat al TSJC que dictamini un acte per començar a preparar el judici oral pel diputat socialista, l’exalcalde de Sabadell, Manel Bustos i el seu germà Francisco Bustos, així com l’alcaldessa de Montcada, Elena Pérez, acusada d’un presumpte delicte de prevaricació i tràfic d’influències.

 

Segons les investigacions, l’exsecretari d’Organització del PSC hauria fet d’intermediari amb l’alcaldessa de Montcada per col·locar en aquest consistori Carmina Llumà com a directora de l’Àrea Territorial. Llumà va ser secretària general del departament de Política Territorial i Obres Públiques (DTOP) durant el tripartit. El nexe en comú és el presumpte cap de la trama Mercuri, Manuel Bustos, ja que Llumà és l’esposa del cap dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Sabadell.

 

Hauria estat Bustos qui hauria trucat Fernández per demanar-li el favor. De fet, segons consta en les investigacions, l’ara diputat socialista hauria pressionat a l’alcaldessa dient: “Que al ‘No apte’ li treguin el ‘No”, en referència a les proves de personal per la plaça pública que estava en concurs. L’exdirigent del PSC va declarar davant el TSJC i va afirmar que s’havia limitat a donar una opinió respecte a un càrrec de confiança. Maria Elena Pérez va negar pressions dels seus companys socialistes i els germans Bustos també van assegurar, en la seva declaració, que no va haver-hi pressions de ningú.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari