Assetjament i amenaces a un jutge molest

El ministeri de l'Interior investigarà l'assetjament i amenaces al jutge del cas Nóos, José Castro
José Castro
José Castro

La instrucció del jutge de Palma José Castro en el cas Nóos està provocant recels entre els acusats i un sector de la dreta mediàtica, que han iniciat una campanya de desprestigi contra el magistrat. Les indagacions sobre la Infanta Cristina, que podrien implicar la seva imputació, són la principal causa del malestar amb el titular del jutjat d’instrucció número tres de Palma.

En les últimes setmanes el magistrat s’ha vist assetjat, doncs li han estat seguint i prova d’això és la publicació en el diari ABC d’una fotografia del jutge al costat de Virginia López Negrete, l’advocada de l’acusació Manos Limpias, amb qui va mantenir una reunió informal en un bar, igual que ha fet amb altres advocats del cas, com el representant d’Iñaki Urdangarin, sense que aquestes hagin transcendit als mitjans de comunicació per irrellevants.

El jutge Castro també ha denunciat que en els últims mesos li han punxat les rodes del cotxe, li han posat silicona en el pany del seu habitatge i li han omplert el portal d’excrements. Malgrat això, el magistrat no s’ha arrugat i prossegueix amb la instrucció del cas. El fiscal anticorrupció, Pedro Horrach, també ha estat víctima d’amenaces per mitjà de dos anònims dirigits contra ell i la seva dona.

Arran d’aquest assetjament, s’ha presentat una queixa davant el Consell Superior del Poder Judicial, que ja ha comunicat al Ministeri de l’Interior l’ordre que investigui els seguiments que tracten d’espantar al magistrat i posen en perill la seva independència.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari