Palma dóna el tret de sortida a la Via Catalana

3.000 persones han participat a una cadena humana a favor de la independència
Sense títol
Sense títol

Palma ha donat aquest dimarts el tret de sortida a la Via Catalana que enllaçarà els territoris de parla catalana amb motiu de la Diada. L’Obra Cultural Balear (OCB) i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca han organitzat diferents actes a Balears sota el lema ‘Feim Via’ per mostrar el seu suport al procés d’independència iniciat a Catalunya.

 

Passades les 20 hores 3.000 persones s’han enllaçat a la capital balear al voltant d’un mapa dels Països Catalans format per espelmes. A aquest tram de la Via Catalana que passa per Palma li correspon el número 779.

 

Durant l’acte, l’escriptora Antònia Serrano, ha llegit un manifest reclamant també la independència de les Illes. “Entenem que aquest procés (d’independència) només serà complet quan, en la nova realitat que s’està construint, ens hi puguem retrobar, de la manera que democràticament decidim els ciutadans, tots els compatriotes dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó“, clamà. A més, “des de Mallorca observam aquest procés plens d’il•lusió i d’esperança pel que suposarà, per al conjunt de la nació, que en un futur no gaire llunyà el Principat constitueixi un estat independent i plenament sobirà en el concert d’estats d’Europa i del món”.

 

Actes a totes les Illes
A Maó aquest dimarts a les 16.30 hores també s’ha fet una cadena humana del Mercat del Peix al parc Rotxina (ruta de Ses Voltes) on han participat unes 400 persones. A Formentera, ja el passat 26 d’agost es realitzà una cadena humana al Cap de Barberia. I aquest diumenge a Eivissa 300 persones ja s’enllaçaren entorn del monument a Guillem de Montgrí, situat al mirador de l’Ajuntament de Vila.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari