Del 2014 al 2016

El president de la Generalitat, Artur Mas, aposta per unes eleccions plebiscitàries el 2016 si l'Estat no autoritza la consulta el 2014
Artur Mas
Artur Mas

El 2014 és l’any marcat per celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya, segons l’acord de legislatura entre Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Ara sembla que el 2016 pot ser l’any marcat al calendari. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat per convocar unes eleccions plebiscitàries el 2016 si el Govern espanyol no autoritza la celebració de la consulta.

 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ha defensat aquesta nova possibilitat afirmant que aquest endarreriment permetria arribar a les eleccions amb una situació econòmica més favorable que no pas l’actual. El cap de l’executiu català també ha afegit que aquesta opció no és el seu escenari ideal perquè el seu desig és arribar a un acord amb el Govern de l’Estat per convocar la consulta el 2014. Una via que sembla més que inviable tenint en compte les diverses negatives rebudes per part de Mariano Rajoy.

 

Aquesta nova aposta de Mas pot xocar amb la voluntat del seu soci parlamentari, ERC, que en reiterades ocasions ha recordat el compromís de convocar la consulta l’any vinent sense demora. De fet, el president de la formació republicana, Oriol Junqueras, ja s’ha afanyat a fer un tweet advertint que “el 2014 hem de decidir el nostre futur, i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè sigui així”, apuntant que “la independència com més aviat millor”. S’acosten temps moguts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides