La Fiscalia vol imputar Camps i Barberà

Anticorrupció veu indicis de delicte en els contractes signats per les autoritats valencianes amb Urdangarín en el marc del cas Nóos
Sense títol
Sense títol

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) la imputació de l’expresident valencià, Francisco Camps, i l’alcaldessa de València, Rita Barberà, per delictes relacionats amb el cas Nóos, el principal implicat del qual és el duc de Palma, Iñaki Urdangarín. Segons ha publicat el diari ‘El País’, Anticorrupció entrega al TSJPV aquest dilluns un escrit en el qual destaca indicis de delicte en la signatura dels contractes de Valencia Summit entre els referents populars de la política valenciana de la última època i el gendre del Rei.

 

El jutjat de Palma de Mallorca que instrueix el cas ja havia remès al TSJPV una exposició raonada sobre els indicis que pesen sobre Camps i Barberà, respecte a les negociacions prèvies a la signatura dels convenis per a la celebració de Valencia Summit i els Jocs Europeus, que mai es van arribar a disputar. Per aquests contractes, Nóos va percebre al voltant de tres milions d’euros procedents de les arques públiques.

 

El jutge José Castro que instrueix el cas considera que Camps i Barberà haurien incorregut en malversació, frau, falsedat documental i tràfic d’influències, delictes que també els atribueix l’oposició socialista personada com a acusació particular.

 

L’antic soci d’Urdangarín a Nóos, Diego Torres, ja va declarar davant el jutge Castro que tots dos es van reunir amb Camps i Barberà al 2004 al Palau de la Zarzuela per negociar la celebració d’aquests fòrums esportius.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari